Њемачки канцелар

Шолц понижен у Кини, љут сјео у ауто

  • Извор: Курир
  • 15.04.2024. 18:40

Њемачки канцелар Олаф Шолц доживио је шок на почетку посете Кини!

Шолц је допутовао у недјељу у тродневну посјету Кини на позив премијера Ли Ћијанга и очекује се да ће главна тема разговора бити све напетији економски односе између двије државе.

Шолц је посјету започео обиласком индустријског града Чунгкинга гдје га је међутим од званичника дочекао само замјеник градоначелника. Кинеска државна телевизија ЦЦТВ приказала је њемачког канцелара како силази из свог авиона у Чунгкингу и потом примјетно бијесан сједа у аутомобил.

Ово су четири најтрагичнија пророчанства Стивена Хокинга

Ово су четири најтрагичнија пророчанства Стивена Хокинга

Делегација министара и пословних лидера Њемаче посјетила је компанију дјелимично финансирану од Њемачке и друге локације у огромном граду који је производна база за кинеску аутомобилску и друге индустрије.

Шолц би такође требало да посјети финансијски центар Шангаја пре него што отпутује у престоницу Пекинг где ће се састати са кинеским лидером Си Ђинпингом и премијером Ли Ћијангом.

Њемачке компаније као што су БМВ и Фолксваген су веома зависне од кинеског тржишта чак и када подршка Пекинга Русији ствара трвења са Западом.

Њемачка шефица дипломатије Аналена Бербок, подсјетимо, такође је доживјела шокантну сцену на аеродрому кад је допутовала у Њу Делхи на састанка министара спољних послова Г20. Пракса великих земаља и није да шефови држава на аеродромима дочекују друге. Ипак, за посебне званице на аеродрому се построји свечана гарда, као што је био случај приликом посјете руског предсједника Владимира Путина.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: