Većina muslimanskih zemalja osudila proteste

Spalili Kuran: Švedska policija potrošila više od 20.000 dolara kako bi osigurala proteste

  • 01.09.2023. 13:38

Švedska policija izdvojila je 22.800 dolara kako bi osigurala bezbjednost tokom protesta u Švedskoj na kojima su spaljivane kopije Kurana, javio je "Švedski radio" pozivajući se na policiju Stokholma.

U izvještaju se navodi da je novac potrošen na ukupno 13 demonstracija od 1. januara do 29. avgusta. Broj policajaca na protestima zavisio je od vremena i lokacije događaja, medijske pažnje i organizatora.

Komesar švedske policije Anders Tornberg izjavio je prošlog mjeseca da policija ne može da garantuje bezbjednost na takvim protestima u Stokholmu, usljed visokog nivoa terorističke prijetnje u Švedskoj.

Bezbjednosna služba Švedske saopštila je da su protesti sa spaljivanjem Kurana imali negativan uticaj na unutrašnju bezbjednost, dok je švedski premijer Ulf Kristerson upozorio da je Švedska suočena sa najozbiljnijom bezbjednosnom situacijom od Drugog svjetskog rata.

Nekoliko takvih protesta održano je u Švedskoj i u Danskoj. Većina muslimanskih zemalja osudila je proteste.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!