Ruski vojni transportni avion

Srušio se vojni avion kod Moskve

  • Izvor: Agencije
  • 12.03.2024. 14:51

Ruski vojni transportni avion se zapalio i srušio u oblasti Ivanovo, sjeveroistočno od Moskve, javili su mediji u utorak.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vidi se kako se avion IL-76 spušta prema zemlji sa zapaljenim jednim od motora.

Drugi snimci pokazuju stub crnog dima koji se diže sa mjesta nesreće.

Jedinice ruskog Ministarstva za vanredne situacije završile su operaciju potrage i spasavanja na mjestu pada teretnog aviona "Il-76" u Ivanovskoj oblasti u Rusiji, saopštile su regionalne vlasti.

"Jedinice Ministarstva za vanredne situacije završile su operaciju potrage i spasavanja na mjestu pada aviona", navedeno je u saopštenju.

Načelnik Ivanovskog okruga Sergej Nizov izjavio je ranije da spasilački tim radi na mjestu pada aviona, javio je TASS.

Taker Karlson: Krim postao dio Rusije na demokratski način!

Taker Karlson: Krim postao dio Rusije na demokratski način!

Vojni teretni avion srušio se ranije prilikom polijetanja u Ivanovskoj oblasti. U avionu se nalazilo 15 ljudi, čija sudbina i dalje nije poznata. 

Kanal 112 na Telegramu javio je, ne navodeći svoje izvore, da se Il-76 srušio u šumi u blizini aerodroma Severni.

Kanal, koji ima veze sa ruskim bezbjednosnim službama, saopštio je da u nesreći nije bilo žrtava i da su hitne službe stigle na mjesto događaja.

Prijavljena nesreća dogodila se nedjeljama nakon što se avion IL-76 za koji je Moskva tvrdila da je prevozio desetine ukrajinskih ratnih zarobljenika srušio u blizini ukrajinske granice.

Ivanovska oblast se nalazi na više od 700 kilometara od ukrajinske granice.

Pratite nas i putem Vibera