Руски војни транспортни авион

Срушио се војни авион код Москве

  • Извор: Агенције
  • 12.03.2024. 14:51

Руски војни транспортни авион се запалио и срушио у области Иваново, сјевероисточно од Москве, јавили су медији у уторак.

На снимцима који круже друштвеним мрежама види се како се авион ИЛ-76 спушта према земљи са запаљеним једним од мотора.

Други снимци показују стуб црног дима који се диже са мјеста несреће.

Јединице руског Министарства за ванредне ситуације завршиле су операцију потраге и спасавања на мјесту пада теретног авиона "Ил-76" у Ивановској области у Русији, саопштиле су регионалне власти.

"Јединице Министарства за ванредне ситуације завршиле су операцију потраге и спасавања на мјесту пада авиона", наведено је у саопштењу.

Начелник Ивановског округа Сергеј Низов изјавио је раније да спасилачки тим ради на мјесту пада авиона, јавио је ТАСС.

Такер Карлсон: Крим постао дио Русије на демократски начин!

Такер Карлсон: Крим постао дио Русије на демократски начин!

Војни теретни авион срушио се раније приликом полијетања у Ивановској области. У авиону се налазило 15 људи, чија судбина и даље није позната. 

Канал 112 на Телеграму јавио је, не наводећи своје изворе, да се Ил-76 срушио у шуми у близини аеродрома Северни.

Канал, који има везе са руским безбједносним службама, саопштио је да у несрећи није било жртава и да су хитне службе стигле на мјесто догађаја.

Пријављена несрећа догодила се недјељама након што се авион ИЛ-76 за који је Москва тврдила да је превозио десетине украјинских ратних заробљеника срушио у близини украјинске границе.

Ивановска област се налази на више од 700 километара од украјинске границе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм