Tragedija

Supružnici se živi skuvali u svojoj kući: Uzrok šokirao vatrogasce

  • Izvor: Agencije
  • 17.01.2024. 22:33

Stariji bračni par pronađen je mrtav u njihovom domu u Južnoj Karolini, a vjeruje se da su se "živi skuvali", nakon što je kotao za grijanje dostigao temperaturu veću od 500 stepeni Celzijusa.

Kada su policajci ušli u kuću gotovo da su se srušili od vrućine, a čak i nakon 20 minuta luftiranja, temperatura u svim prostorijama premašivala je 50 stepeni Celzijusa.

Tijela nesrećnih supružnika bila su toliko vrela da je toplomjer pokazao temperaturu od maksimalnih 42 stepena, javlja "Si bi es njuz".

Iz policije su naveli da je patrola otišla do doma starijeg bračnog para 6. januara, a nakon što su zabrinuti članovi porodice prijavili da već tri dana ne mogu da stupe u kontakt sa njima.


Zdrav tinejdžer počeo kašljati, uslijedila iznenađujuća i strašna dijagnoza

Zdrav tinejdžer počeo kašljati, uslijedila iznenađujuća i strašna dijagnoza

Policajci su uspjeli da uđu u kuću kroz prozor u spavaćoj sobi, a Džoan Litldžon (84) i Glenvud Fauler (82) pronađeni su mrtvi u krevetu. Na njihovim tijelima nije bilo znakova nasilja.

Policajci koji su ušli u kuću odmah su javili da je u "objektu nevjerovatno vruće", a kada je stigla hitna pomoć i izmjerila temperaturu tijela pokojnika, toplomjer je pokazao maksimalnu vrijednost.

Prema ljekarima sa klinike Mejo, prosječna tjelesna temperatura kod čovjeka kreće se od 36,1 do 37,2, a ukoliko temperatura pređe 40, odmah treba pristupiti snižavanju temperature i potražiti pomoć ljekara.

Ubrzo su stigli i vatrogasci koji su krenuli ka podrumu, kako bi provjerili kotao.


Slika koja slama srca: Sin Dejana Milojevića se oglasio emotivnom fotografijom

Slika koja slama srca: Sin Dejana Milojevića se oglasio emotivnom fotografijom

"Kada su ušli u prostoriju gdje su bojler i kotao za grijanje jedan vatrogasac je rekao da je kotao bio toliko usijan da se osjećao kao da je ušao ravno u požar", ističe se u saopštenju.

Kada su isključili kotao izmjerili su temperaturu veću od 537 stepeni Celzijusa.

Prema navodima nadležnih, u ovaj tragičan slučaj nema umiješanih trećih lica. Rođaci, koji su vidjeli par početkom godine, rekli su da su ih posjetili i da je u kući bilo veoma hladno, te da su se supružnici žalili da "kotao i bojler nešto zezaju".

Tada su, kako su naveli prilikom davanja izjave, "nešto prčkali oko bojlera" i napustili dom.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: