Italija

Sve manje nade da će biti preživjelih od eksplozije

  • Izvor: SRNA
  • 10.04.2024. 22:22

Operacije spasavanja i potrage nastavljene su nakon kratke pauze u hidroelektrani nedaleko od grada Bolonje na sjeveru Italije, dan nakon snažne eksplozije od koje su poginule tri, a povrijeđeno pet osoba dok se četiri vode kao nestale.

Spasilačke ekipe navode da su uslovi veoma teški na mjestu eksplozije koja je od‌jeknula na oko 40 metara ispod površine vode, što je dovelo do poplave i urušavanja dijela devetospratne podzemne strukture, prenosi agencija AP.

"Radimo u veoma teškim uslovima. Sve su manje nade da će nestali biti pronađeni živi", rekao je portparol italijanske vatrogasne brigade Luka Kari.

Potpredsjednik regiona Еmilija-Romanja Irena Priolo rekla je da operater hidroelektrane "Еnel" sarađuje s spasiocima kako bi bio smanjen nivo vode.

Lokalni zvaničnik Atilijo Viskonti izjavio je da je eksplozija na hidroelektrani od‌jeknula tokom radova na održavanju. Prema njegovim riječima, požar je izbio nakon eksplozije na turbini na osmom spratu ispod površine, nakon čega je poplavljen sprat ispod.

Incident se desio tokom probe u kojoj je učestvovalo petnaestak radnika.

Pokrenuta je istraga o incidentu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: