Италија

Све мање наде да ће бити преживјелих од експлозије

  • Извор: СРНА
  • 10.04.2024. 22:22

Операције спасавања и потраге настављене су након кратке паузе у хидроелектрани недалеко од града Болоње на сјеверу Италије, дан након снажне експлозије од које су погинуле три, а повријеђено пет особа док се четири воде као нестале.

Спасилачке екипе наводе да су услови веома тешки на мјесту експлозије која је од‌јекнула на око 40 метара испод површине воде, што је довело до поплаве и урушавања дијела деветоспратне подземне структуре, преноси агенција АП.

"Радимо у веома тешким условима. Све су мање наде да ће нестали бити пронађени живи", рекао је портпарол италијанске ватрогасне бригаде Лука Кари.

Потпредсједник региона Емилија-Ромања Ирена Приоло рекла је да оператер хидроелектране "Енел" сарађује с спасиоцима како би био смањен ниво воде.

Локални званичник Атилијо Висконти изјавио је да је експлозија на хидроелектрани од‌јекнула током радова на одржавању. Према његовим ријечима, пожар је избио након експлозије на турбини на осмом спрату испод површине, након чега је поплављен спрат испод.

Инцидент се десио током пробе у којој је учествовало петнаестак радника.

Покренута је истрага о инциденту.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм