Vlada Japana

Tokio proširuje zabranu ulaska stranaca u zemlju

  • 30.03.2020. 09:16

Vlada Japana planira da proširi zabranu ulaska u zemlju zbog virusa korona, a mjera će obuhvatiti državljane SAD, Kine, Južne Koreje i većine evropskih država, javila je japanska agencija Kjodo.

Pozivajući se na neimenovane izvore iz Vlade, agencija navodi da će nove zabrane uslijediti nakon što je u četvrtak, 26. marta, u Japan zabranjen ulazak stranim državljanima koji su u posljednje dvije sedmice posjetili jednu od 21 evropske zemlje ili Iran.

Vlasti Japana ranije su zabranile ulazak u zemlju licima koja su posjetila kinesku pokrajinu Hubej ili južnokorejski grad Daegu, epicentre širenja zaraze virusom korona u Kini i Južnoj Koreji.

Pored toga, od državljana SAD koji dolaze u Japan ranije je zatraženo da nakon ulaska u zemlju provedu 14 dana u samoizolaciji, podsjetio je Sputnjik.

U Japanu je do sada prijavljeno više od 1.800 slučajeva zaraze, uz još najmanje 700 na kruzeru "Dajmond princes", koji je plovio blizu japanske obale.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 ATV Intervju: Sergej Lavrov

    ''Еkskluzivni intervju Sergeja Lavrova, ministra spoljnih poslova Ruske Federacije. Govoriće o vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini, trenutnoj situaciji na globalnoj političnoj sceni, odnosima Rusije i Zapada, te o političkoj situaciji u BiH. Intervju vodi novinarka Darinka Petrović.

  • 20:40 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  • 21:10 Film: Еkipa (12+)

    '"Еkipa" je priča sa sjajnim humorom koja govori o ljubavi, krimi-komedija za sve generacije, ali je ujedno i prvi film koji prikazuje srpski fudbal i rivalitet između dva najveća kluba – Partizana i Crvene zvezde.

  • 22:40 Serija: Nasljednici (12+)

    'Serija: Nasljednici (12+)

  • 23:40 Serija: Red Rok (16+) (R)

    Serija: Red Rok (16+) (R)