Bivši američki predsjednik

Tramp: Ja sam politički disident koga napadaju dripci iz Ministarstva pravde

  • 26.02.2024. 07:53

Bivši američki predsjednik Donald Tramp rekao je za sebe da je "politički disident" koga progone "dripci" iz američkog pravosudnog sistema i pozvao birače da podrže njegov povratak u Bijelu kuću.

"Danas stojim pred vama ne samo kao vaš prošli i nadamo se budući predsjednik, već i kao ponosni politički disident", rekao je Tramp okupljenim aktivistima na konferenciji Konzervativne političke akcije u Merilendu. 

"Radije bih da izgubim slobodu nego da se predam ovoj grupi dripaca i tirana, fašista, nitkova i siledžija", dodao je on aludirajući na američkog predsjednika Džozefa Bajdena i "poremećene" tužioce.

Pobjeda na unutarstranačkim izborima u Južnoj Karolini gotovo da je zacementirala Trampovu republikansku predsjedničku nominaciju i vrlo izgledni obračun sa Bajdenom na izborima u novembru.

"Rekao sam vam da će nam, ako pokvareni Džo Bajden dođe u Bijelu kuću, biti ukinute granice, da će naša srednja klasa biti desetkovana, a naše zajednice će biti opterećene krvoprolićem, haosom i nasilnim zločinom. Bili smo u pravu u svemu", rekao je Tramp okupljenima.

Tramp je, navodi "Fajnenšel tajms" iskoristio svoje pravne probleme da prikupi podršku republikanaca. On je u Južnoj Karolini rekao da može da se poveže sa crnim biračima jer su "teško povrijeđeni i diskriminisani" i poručio da su crni glasači "prigrlili" njegovu fotografiju iz zatvora "više nego bilo ko drugi".

Njegovi komentari izazvali su zgražavanje demokrata ali i njegove jedine protivkandidatkinje u GOP-u Niki Hejli, ali mu nisu "ukrali" pobjedu na još jednim republikanskim izborima za predsjedničku nominaciju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina