Бивши амерички предсједник

Трамп: Ја сам политички дисидент кога нападају дрипци из Министарства правде

  • 26.02.2024. 07:53

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп рекао је за себе да је "политички дисидент" кога прогоне "дрипци" из америчког правосудног система и позвао бираче да подрже његов повратак у Бијелу кућу.

"Данас стојим пред вама не само као ваш прошли и надамо се будући предсједник, већ и као поносни политички дисидент", рекао је Трамп окупљеним активистима на конференцији Конзервативне политичке акције у Мериленду. 

"Радије бих да изгубим слободу него да се предам овој групи дрипаца и тирана, фашиста, ниткова и силеџија", додао је он алудирајући на америчког предсједника Џозефа Бајдена и "поремећене" тужиоце.

Побједа на унутарстраначким изборима у Јужној Каролини готово да је зацементирала Трампову републиканску предсједничку номинацију и врло изгледни обрачун са Бајденом на изборима у новембру.

"Рекао сам вам да ће нам, ако покварени Џо Бајден дође у Бијелу кућу, бити укинуте границе, да ће наша средња класа бити десеткована, а наше заједнице ће бити оптерећене крвопролићем, хаосом и насилним злочином. Били смо у праву у свему", рекао је Трамп окупљенима.

Трамп је, наводи "Фајненшел тајмс" искористио своје правне проблеме да прикупи подршку републиканаца. Он је у Јужној Каролини рекао да може да се повеже са црним бирачима јер су "тешко повријеђени и дискриминисани" и поручио да су црни гласачи "пригрлили" његову фотографију из затвора "више него било ко други".

Његови коментари изазвали су згражавање демократа али и његове једине противкандидаткиње у ГОП-у Ники Хејли, али му нису "украли" побједу на још једним републиканским изборима за предсједничку номинацију.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)