Бивши амерички предсједник

Трамп: Ја сам политички дисидент кога нападају дрипци из Министарства правде

 • 26.02.2024. 07:53

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп рекао је за себе да је "политички дисидент" кога прогоне "дрипци" из америчког правосудног система и позвао бираче да подрже његов повратак у Бијелу кућу.

"Данас стојим пред вама не само као ваш прошли и надамо се будући предсједник, већ и као поносни политички дисидент", рекао је Трамп окупљеним активистима на конференцији Конзервативне политичке акције у Мериленду. 

"Радије бих да изгубим слободу него да се предам овој групи дрипаца и тирана, фашиста, ниткова и силеџија", додао је он алудирајући на америчког предсједника Џозефа Бајдена и "поремећене" тужиоце.

Побједа на унутарстраначким изборима у Јужној Каролини готово да је зацементирала Трампову републиканску предсједничку номинацију и врло изгледни обрачун са Бајденом на изборима у новембру.

"Рекао сам вам да ће нам, ако покварени Џо Бајден дође у Бијелу кућу, бити укинуте границе, да ће наша средња класа бити десеткована, а наше заједнице ће бити оптерећене крвопролићем, хаосом и насилним злочином. Били смо у праву у свему", рекао је Трамп окупљенима.

Трамп је, наводи "Фајненшел тајмс" искористио своје правне проблеме да прикупи подршку републиканаца. Он је у Јужној Каролини рекао да може да се повеже са црним бирачима јер су "тешко повријеђени и дискриминисани" и поручио да су црни гласачи "пригрлили" његову фотографију из затвора "више него било ко други".

Његови коментари изазвали су згражавање демократа али и његове једине противкандидаткиње у ГОП-у Ники Хејли, али му нису "украли" побједу на још једним републиканским изборима за предсједничку номинацију.

Пратите нас и путем Вибера

 • 19:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

  ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

 • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 21:30 Серија: Ко те шиша

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:05 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''Серија: Ел Чапо (16+)