Korisno

Trikovi za prikrivanje izrasta

  • Izvor: B92
  • 25.09.2023. 20:05

Žene znaju kakve muke sa sobom nosi farbana kosa, ali postoje i neki trikovi koji će vam olakšati obavezan odlazak kod frizera bar jednom mjesečno.

Da bi vam farba na kosi bila postojanija, izbjegavajte pranje kose u vreloj vodi. Nekoliko dana prije farbanja kosu ne perite, jer prirodna ulja pomažu da se farba bolje primi. Osim toga, ne perite kosu nekoliko dana nakon farbanja.

A evo i nekih dodatnih trikova koji će vam pomoći u periodu od farbanja do farbanja.

Ako vam je kosa ofarbana u nijansu tamniju od prirodne, tada pomaže sijenka za oči što sličnija prirodnoj boji kose. Nanesite je širom četkicom na izrast i privremeno se neće toliko vidjeti.

Ako ste kosu ofarbali u nijansu svjetliju od prirodne i izrast vam je tamniji, tad uzmite šampon za suvo pranje ili dječji puder. Jedno ili drugo posipajte po izrastu i protrljajte prstima ili nanesite širom četkicom za rumenilo.

U današnje vrijeme postoji puno preparata koji olakšavaju život ženama, pa u prodavnicama možete pronaći posebne preparate za prikrivanje izrasta, a liče na maskaru za trepavice. Proizvode ih u nekoliko boja, a prikrivaju izrast od pranja do pranja kose. Takođe, preliv za kosu dobar je izbor za skrivanje izrasta između farbanja, a osim toga će osvježiti postojeću boju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: