Hoće li ikad ući u ЕU

Turska oplela po ЕK: Dvostruki standardi, izvještaj je nepravedan i pristrasan!

  • 09.11.2023. 08:09

Godišnji izvještaj Еvropske komisije o napretku Turske ka članstvu u ЕU je nepravedan i pristrasan, saopšteno je iz turskog Ministarstva spoljnih poslova.

Еvropska komisija kritikovala je nazadovanje Turske po pitanju demokratskih standarda, vladavine zakona, ljudskih prava i nezavisnosti pravosuđa.

Mađari poručili: Nije vrijeme za članstvo Kijeva u ЕU!

Mađari poručili: Nije vrijeme za članstvo Kijeva u ЕU!

U Izvještaju se navodi da Turska ne poštuje principe vladavine zakona, ljudskih prava i osnovne slobode u borbi protiv terorizma.

"Kategorično odbacujemo neosnovane tvrdnje i nepravedne kritike, posebno o političkim kriterijumima i Poglavlju o pravosuđu i osnovnim pravima", ističe se u saopštenju.

"Da nije tragično, bilo bi komično": Ursula Zelenskom - "Odličan napredak ka pridruživanju ЕU"

Iz turskog Ministarstva spoljnih poslova ocjenjuju da su navodi u Izvještaju nepošteni, da ukazuje na "neiskrenost pristupa ЕU i jasne dvostruke standarde", te da su pitanja osnovnih prava sporna i među članicama evropskog bloka.

Turska je pokrenula razgovore o članstvu u ЕU 2005. godine. Ovi razgovori su zamrznuti u proteklih nekoliko godina.

Pratite nas i putem Vibera

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program