Да ли они знају шта причају?

"Да није трагично, било би комично": Урсула Зеленском - "Одличан напредак ка придруживању ЕУ"

  • 04.11.2023. 16:07

Предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је данас да је Украјина остварила одличан напредак ка придруживању ЕУ.

Фон дер Лајенова рекла је стојећи поред украјинског предсједника Владимира Зеленског да је Украјина достигла многе прекретнице упркос рату са Русијом и посебно указала на реформе правосуђа.

"Морам да кажем да сте постигли одличан напредак. Знам да сте у процесу завршавања неријешених реформи. Ако се то догоди, увјерена сам да Украјина може да оствари свој амбициозни циљ преласка у сљедећу фазу у процесу придруживања", рекла је Фон дер Лајенова на конференцији за новинаре.

Зеленски је рекао да ова посјета долази у историјском тренутку, када чекају политичку одлуку о Украјини.

"Ова одлука ће имати кључни утицај не само за Украјину већ и за цијелу Европу", оцијенио је Зеленски и додао да је украјинска Влада предузела све потребне кораке да би била спремна, те обећао да ће провођење реформи бити настављено.

Он је указао на напоре који се предузимају у борби против корупције, побољшању транспарентности и смањењу утицаја олигарха на економију.

На самиту у децембру би 27 чланица ЕУ требало да донесе одлуку о томе да ли ће дозволити Kијеву да почне преговоре о придруживању, за шта је потребна једногласна подршка.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 АТВ интервју

    ''АТВ интервју

  • 21:15 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.