Kenija

U poplavama nastradalo 13 osoba, 15.000 ljudi raseljeno (VIDЕO)

  • Izvor: Agencije
  • 12.04.2024. 15:16

Usljed jakih padavina i poplava koje su pogodile Keniju nastradalo je najmanje 13 ljudi, dok je oko 15.000 osoba raseljeno, saopštile su UN.

Kancelarija UN za koordinaciju humanitarnih poslova, pozivajući se na kenijski Crveni krst, saopštila je da je ugroženo skoro 20.000 ljudi, uključujući oko 15.000 raseljenih zbog jakih kiša i bujičnih poplava širom zemlje.

Tokom poplava u prethodnim kišnim sezonama, u ovoj istočnoafričkoj zemlji poginulo je hiljade ljudi, a najviše su bili pogođeni predjeli u blizini jezera i nizvodno od velikih rijeka.

Društvo Crvenog krsta Kenije izjavilo je za AP da je pet glavnih puteva odsječeno zbog poplava, uključujući i put Garisa u sjevernoj Keniji gdje je u utorak bujica odnijela autobus sa 51 putnikom, a u tom incidentu nije bilo žrtava.

Kenijska Agencija za upravljanje katastrofama izdala je upozorenje na poplave stanovnicima okruga Lamu, Tana i Garisa koji se nalaze nizvodno od rijeke Tane, nakon što su poplave probile uzvodne brane.

Stanovnicima ovih okruga je savjetovano da se evakuišu na više tlo.

Do sada je devet od 47 okruga u zemlji prijavilo probleme zbog poplava, dok su klizištva prijavljena u centralnim regionima zemlje.

U utorak su četiri osobe nastradale u okrugu Narok, na zapadu Kenije, podsjeća AP.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok