Potvrđeno iz Ambasade BiH u Bernu

U toku oslobađanje državljanin BiH kojeg su oteli gusari

  • 26.09.2018. 10:24

U toku je proces oslobađanja državljanina BiH koga su 23. septembra oteli nigerijski gusari sa još 11 članova posade teretnog broda "Glarus" švajcarske kompanije "Masole", potvrđeno je Srni iz Ambasade BiH u Bernu.

"U toku je operacija oslobađanja zarobljenih sa broda `Glarus`, a radi bezbjednosti i zaštite otetih rečeno nam je da nas neće obavještavati o detaljima. Nemamo nikakvu informaciju i u statusu smo čekanja", rečeno je iz Ambasade BiH u Bernu. 

Prema istom izvoru, tek kada sve bude okončano i ljudi oslobođeni može se očekivati zvanična informacija. 

Švajcarska brodska kompanija "Masole" potvrdila je ranije napad na svoj teretni brod "Glarus" u nigerijskim vodama, koji je prevozio pšenicu od Lagosa do Port Harkurta. 

Nigerijska agencija za pomorsku upravu i bezbjednost objavila je da su sedmoro talaca Filipinci, po jedan iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Ukrajine i Rumunije, te da se i dalje smatraju nestalim. 

Iz švajcarske kompanije su naveli da su obavijestili porodice otetih te da sarađuju sa vlastima i stručnjacima da bi se obezbijedilo brzo i sigurno oslobađanje talaca.

Tagovi:
  • 16:10 Po svijetu sa Robertom (R)

    Po svijetu sa Robertom (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Voda u prahu (12+) (R)

    ''Napeta portugalsko-galicijska serija 'Voda u prahu' stiže u naš program i možemo samo reći - iz epizode u epizodu napetost će rasti do usijanja!

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.