Mali

Ubijene najmanje 134 osobe

  • 23.03.2019. 21:46

Nepoznati napadači ubili su najmanje 134 osobe u dva sela u centralnom dijelu Malija, izjavio je danas lokalni zvaničnik Mulaje Gvindo.

Napadnuta su sela Ogosagu i Velingara, a najveći broj stradalih su članovi plemena Fulani. Napadači obučeni u tradicionalnoj odjeći lovaca opkolili su selo Ogosavu, gdje je ubijeno najmanje 134 osobe.

"Žandarmi su pronašli 134 tijela, ali na osnovu njihovih izjava broj žrtava nije konačan", rekao je Gvindo.

On je istakao da napadnuto i selo Velingara, gdje, takođe, žive Fulani i da ima žrtava, ali da ne zna tačan broj.

Bezbjednosni izvori navode da među ubijenima ima žene, djece i starijih ljudi.

Jedan mještanin kaže da sve ukazuje na to da je riječ o odmazdi za napad u kojem su tokom prošle sedmice poginula 23 vojnika, a odgovornost je juče preuzela organizacija povezana sa Al Kaidom.

Grupacija je saopštila da je napad bio odmazda za nasilje koje je počinila vojska Malija protiv nacionalne manjine Fulani.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.