Kijev

Ukrajina dobila još jednu pješadijsku brigadu - ali to nije dobra vijest

  • Izvor: Agencije
  • 05.04.2024. 16:48

Nedostatak opreme pretvorio je mehanizovanu brigadu Oružanih snaga Ukrajine u pješadijsku brigadu.

Ova ukrajinska vojna jedinica još nije učestvovala u ratnim dejstvima.

Novinari "MilitaryLand" su dali informacije o reorganizaciji jedinice i iznijeli pretpostavku o razlozima.

Medijski radnici su primijetili da je riječ "mehanizovana“ uklonjena sa stranice brigade na društvenoj mreži, zamijenjena rječju "pješadijska“, prenosi "TV Front" pisanja pomenutog portala.


Rusi probili prvu liniju odbrane kod Časiv Jara

Rusi probili prvu liniju odbrane kod Časiv Jara

Analitičari izdanja došli su do zaključka da se komanda odlučila za reformu jedinice zbog toga što jednostavno nije bilo dovoljno opreme za popunjavanje mehanizovane brigade, što znači da za Ukrajinu nije dobra vijest što je dobila još jednu pješadijsku brigadu.

"Zvanični razlog promene još nije saopšten, ali se pretpostavlja da je u vezi sa nedostatkom borbenih vozila pešadije", tvrde analitičari.

Istovremeno, za trenutnu situaciju okrivljuju zapadne partnere ukrajinske vlasti, koji su značajno smanjili vojnu pomoć Kijevu.

Tako je ukrajinska vojska izgubila jednu mehanizovanu brigadu, ali je umjesto nje dobila jednu pešadijsku brigadu, koja se ne oslanja na opremu.


Autori "MilitaryLand" su nagovijestili da se i mali broj borbenih vozila kojima raspolaže jedinica izuzme i pošalje drugim brigadama. Jedna opcija bi, kažu analitičari, mogla da bude 100. mehanizovana brigada, koja je nedavno stvorena.

Ukrajinski zvaničnici i vojnici više puta su izražavali svoje žalbe na neblagovremene isporuke opreme i naoružanja. Takođe su rekli da je pomoć Zapada premala.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.