Кијев

Украјина добила још једну пјешадијску бригаду - али то није добра вијест

  • Извор: Агенције
  • 05.04.2024. 16:48

Недостатак опреме претворио је механизовану бригаду Оружаних снага Украјине у пјешадијску бригаду.

Ова украјинска војна јединица још није учествовала у ратним дејствима.

Новинари "MilitaryLand" су дали информације о реорганизацији јединице и изнијели претпоставку о разлозима.

Медијски радници су примијетили да је ријеч "механизована“ уклоњена са странице бригаде на друштвеној мрежи, замијењена рјечју "пјешадијска“, преноси "ТВ Фронт" писања поменутог портала.


Руси пробили прву линију одбране код Часив Јара

Руси пробили прву линију одбране код Часив Јара

Аналитичари издања дошли су до закључка да се команда одлучила за реформу јединице због тога што једноставно није било довољно опреме за попуњавање механизоване бригаде, што значи да за Украјину није добра вијест што је добила још једну пјешадијску бригаду.

"Званични разлог промене још није саопштен, али се претпоставља да је у вези са недостатком борбених возила пешадије", тврде аналитичари.

Истовремено, за тренутну ситуацију окривљују западне партнере украјинске власти, који су значајно смањили војну помоћ Кијеву.

Тако је украјинска војска изгубила једну механизовану бригаду, али је умјесто ње добила једну пешадијску бригаду, која се не ослања на опрему.


Аутори "MilitaryLand" су наговијестили да се и мали број борбених возила којима располаже јединица изузме и пошаље другим бригадама. Једна опција би, кажу аналитичари, могла да буде 100. механизована бригада, која је недавно створена.

Украјински званичници и војници више пута су изражавали своје жалбе на неблаговремене испоруке опреме и наоружања. Такође су рекли да је помоћ Запада премала.

Пратите нас и путем Вибера