Napali pekaru u Lisičansku

Ukrajinci napali HIMARS-om, ima mrtvih

  • 03.02.2024. 20:58

Ukrajinske snage napale su pekaru u Lisičansku, vjerovatno višecjevnim raketnim bacačima HIMARS, rekao je za RIA Novosti predstavnik ruskog Istražnog komiteta.

"Bočno granatiranje je izvršeno, pretpostavlja se, iz HIMARSA, vojni istražitelji Istražnog komiteta evidentirali su zločine koje je su Ukrajinci počinili nad civilima", rekao je sagovornik agencije.

Prema podacima Ministarstva zdravlja LNR, broj žrtava granatiranja pekare u Lisičansku dostigao je osam. Povrijeđeno je još deset civila. Pod ruševinama je prethodno pronađeno još deset ljudi, od kojih su neki mrtvi.

Borelj: Ministri se nisu saglasili o povećanju sredstava za mirovni fond i vojnoj pomoći Ukarjini

Borelj: Ministri se nisu saglasili o povećanju sredstava za mirovni fond i vojnoj pomoći Ukarjini

Republička ministarka zdravlja Natalija Paščenko rekla je da je jedna žrtva u teškom stanju, a nakon operacije je prevezena u Lugansku republičku kliničku bolnicu.

Kako je izjavio šef LNR Leonid Pasečnik, kijevski režim,trpeći poraz na frontu, namjerno je udario vikendom, kada mnogi odlaze u pekaru da kupe hljeb.

Lisičansk se nalazi pored linije fronta. Ukrajinska vojska je, napuštajući naselje, digla u vazduh i uništila dio administrativnih zgrada. Usljed borbi oštećeni su važni infrastrukturni objekti. Ukrajinske oružane snage nastavljaju da granatiraju ovaj grad.

Pratite nas i putem Vibera