Напали пекару у Лисичанску

Украјинци напали ХИМАРС-ом, има мртвих

  • 03.02.2024. 20:58

Украјинске снаге напале су пекару у Лисичанску, вјероватно вишецјевним ракетним бацачима ХИМАРС, рекао је за РИА Новости представник руског Истражног комитета.

"Бочно гранатирање је извршено, претпоставља се, из ХИМАРСА, војни истражитељи Истражног комитета евидентирали су злочине које је су Украјинци починили над цивилима", рекао је саговорник агенције.

Према подацима Министарства здравља ЛНР, број жртава гранатирања пекаре у Лисичанску достигао је осам. Повријеђено је још десет цивила. Под рушевинама је претходно пронађено још десет људи, од којих су неки мртви.

Борељ: Министри се нису сагласили о повећању средстава за мировни фонд и војној помоћи Укарјини

Борељ: Министри се нису сагласили о повећању средстава за мировни фонд и војној помоћи Укарјини

Републичка министарка здравља Наталија Пашченко рекла је да је једна жртва у тешком стању, а након операције је превезена у Луганску републичку клиничку болницу.

Како је изјавио шеф ЛНР Леонид Пасечник, кијевски режим,трпећи пораз на фронту, намјерно је ударио викендом, када многи одлазе у пекару да купе хљеб.

Лисичанск се налази поред линије фронта. Украјинска војска је, напуштајући насеље, дигла у ваздух и уништила дио административних зграда. Усљед борби оштећени су важни инфраструктурни објекти. Украјинске оружане снаге настављају да гранатирају овај град.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм