Poruka Rusije

Ulazak Sjeverne Makedonije u NATO ne doprinosi bezbjednosti

  • 31.03.2020. 21:06

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da ulazak Sjeverne Makedonije u NATO ne donosi nikakvu dodatnu vrijednost, niti evropsku, regionalnu i nacionalnu bezbjednost.

Taj korak neće doprinijeti objedinjavanju napora u borbi protiv zajedničkih prijetnji i izazova, uključujući pandemiju korona virusa, već će samo stvoriti nove linije podjela, istaknuto je u saopštenju ruskog ministarstva.

Kako se ocjenjuje, integrisanje Sjeverne Makedonije u NATO praćeno je mnoštvom kršenja procedura i zakona, od zaključenja Prespanskog sporazuma sa Grčkom u junu 2018. godine.

Ruski MIP takođe ukazuje da referendum u Makedoniji o pristupanju EU i NATO-u održan 30. septembra 2018. nije bio valjan sa aspekta nacionalnog zakonodavstva.

Lideri Sjeverne Makedonije nisu propustili priliku da izraze oduševljenje istorijskim stupanjem u članstvo NATO, ocjenjuje rusko ministarstvo spoljnih poslova i dodaje da je u pozadini ostalo da se formalni ulazak Sjeverne Makedonije u Alijansu praktično poklopio sa godišnjicom početka NATO bombardovanja Jugoslavije.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:15 Noćni program

    Noćni program