Bliski istok

Upozorenje predsjednika Irana: Na najmanju akciju Izraela - oštar odgovor!

  • 16.04.2024. 19:26

Najmanja akcija Izraela protiv interesa Irana izazvaće oštar odgovor, izjavio je iranski predsjednik Еbrahim Raisi, u predsjedničkom saopštenju.

"Sada čvrsto izjavljujemo da će najmanja akcija protiv interesa Irana svakako dovesti do oštrog, produženog i bolnog odgovora protiv svih počinilaca", rekao je Raisi u telefonskom razgovoru sa emirom Katara Tamimo ben Hamadom Al Tanijem.

Iranski predsjednik rekao je da je ovog vikenda njegova zemlja gađala određene ciljeve "koristeći svoje pravo na samoodbranu", navodeći centre odakle je organizovan udar, pripisan Izraelu na iranski Konzulat u Damasku u Siriji 1. aprila.

Ta operacija je "sprovedena uspješno sa ciljem da se kazni agresor", rekao je Raisi.

On je ponovo osudio, kako je naveo, "slijepu podršku nekih zapadnih zemalja cionističkom režimu" koji je po njemu "uzrok tenzija u regionu".

Zamjenik ministra spoljnih poslova Irana Ali Bageri upozorio je sinoć izraelske vlasti da u slučaju njihovog odgovora na iranski napad tokom vikenda treba da očekuju iranski udar koji će biti mnogo jači i brži.

"Neće imati odlaganje od 12 dana. Zapravo, odgovor koji će dobiti se neće mjeriti danima ili satima, već sekundama", istakao je on.

"Izrael ne treba da ponovi stratešku grešku drugom greškom", dodao je Bageri.

Načelnik generalštaba izraelske vojske Herzi Halevi rekao je novinarima da će na iranske napade tokom vikenda Izrael imati odgovor, ali nije rekao kakav niti kada, dok saveznici Izraela pozivaju na uzdržanost.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.