Bolovao od Parkinsonove bolesti

(UZNЕMIRUJUĆЕ) Preminuo tokom krštenja - plutao pet minuta a niko nije primijetio

  • Izvor: Agencije
  • 18.10.2023. 12:09

Na društvenim mrežama se pojavio snimak krštenja tokom kojeg je došlo do smrtnog slučaja.

Na snimku se može vidjeti kako tijelo Roberta Šmita najmanje pet minuta pluta licem prema dolje, prije nego što su okupljeni i pastor primijetili šta se događa. 

Šezdesetjednogodišnjak koji je bolovao od Parkinsonove bolesti je neko vrijeme plutao u bazenu u vrtu iza kozmetičkog salona u Birminghamu, dok je pastorka izgovarala molitve i pjevala.

Cijeli događaj je posmatrala kongregacija od najmanje 12 članova, a izgleda kako dugo niko nije primijetio da nešto nije u redu sa Šmitom. Krštenje se održavalo 8. oktobra u zadnjem vrtu privatne kuće, a zajednica je sve prenosila uživo na Fejsbuku, mada je objava kasnije uklonjena. 

Već je bio kršten kao tinejdžer, htio postati "ponovno rođeni vjernik"

Na snimku se vidi kako Šmit nekoliko trenutaka pluta na boku, a zatim se dva minuta bori s time da zadrži glavu iznad površine. Nakon toga mu je glava bila pod vodom najmanje četiri minuta i 50 sekundi prije nego što su drugi učesnici i pastorka shvatili šta se događa.   

Kada su stigli radnici hitne pomoći, pokušali su pružiti prvu pomoć Šmitu, ali je kasnije proglašen mrtvim na mjestu događaja. 

Robert Šmit je porijeklom s Jamajke, ali je živio u Velikoj Britaniji najmanje 25 godina. Imao je sedmero unučadi. Već je bio kršten kao tinejdžer, ali je želio drugu ceremoniju kako bi postao "ponovno rođeni vjernik".  

Rodbina ga je upozorila da se ne krsti drugi put

"Robert je bio nevjerovatan čovjek, mogli ste mu se uvijek povjeriti. Imao je porodicu po cijeloj Jamajci, Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u. Rodbina ga je upozorila da se ne krsti drugi put jer ima 61 godinu i boluje od Parkinsonove bolesti. No, on se priključio crkvi 'Life Changing Ministries' te je želio biti nanovo rođeni vjernik", ispričao je njegov prijatelj za Daily Mail. 

O cijelom slučaju se oglasila i policija. 

"U dogledno vrijeme ćemo obaviti obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti. U toku je istraga. Četrdesetšestogodišnja žena koja je juče uhićena u Birminghamu puštena je uz policijsku jamčevinu", rekao je portparol policije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: