Боловао од Паркинсонове болести

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) Преминуо током крштења - плутао пет минута а нико није примијетио

  • Извор: Агенције
  • 18.10.2023. 12:09

На друштвеним мрежама се појавио снимак крштења током којег је дошло до смртног случаја.

На снимку се може видјети како тијело Роберта Шмита најмање пет минута плута лицем према доље, прије него што су окупљени и пастор примијетили шта се догађа. 

Шездесетједногодишњак који је боловао од Паркинсонове болести је неко вријеме плутао у базену у врту иза козметичког салона у Бирмингхаму, док је пасторка изговарала молитве и пјевала.

Цијели догађај је посматрала конгрегација од најмање 12 чланова, а изгледа како дуго нико није примијетио да нешто није у реду са Шмитом. Крштење се одржавало 8. октобра у задњем врту приватне куће, а заједница је све преносила уживо на Фејсбуку, мада је објава касније уклоњена. 

Већ је био крштен као тинејџер, хтио постати "поновно рођени вјерник"

На снимку се види како Шмит неколико тренутака плута на боку, а затим се два минута бори с тиме да задржи главу изнад површине. Након тога му је глава била под водом најмање четири минута и 50 секунди прије него што су други учесници и пасторка схватили шта се догађа.   

Када су стигли радници хитне помоћи, покушали су пружити прву помоћ Шмиту, али је касније проглашен мртвим на мјесту догађаја. 

Роберт Шмит је поријеклом с Јамајке, али је живио у Великој Британији најмање 25 година. Имао је седмеро унучади. Већ је био крштен као тинејџер, али је желио другу церемонију како би постао "поновно рођени вјерник".  

Родбина га је упозорила да се не крсти други пут

"Роберт је био невјероватан човјек, могли сте му се увијек повјерити. Имао је породицу по цијелој Јамајци, Уједињеном Краљевству и САД-у. Родбина га је упозорила да се не крсти други пут јер има 61 годину и болује од Паркинсонове болести. Но, он се прикључио цркви 'Life Changing Ministries' те је желио бити наново рођени вјерник", испричао је његов пријатељ за Даилy Маил. 

О цијелом случају се огласила и полиција. 

"У догледно вријеме ћемо обавити обдукцију како би се утврдио узрок смрти. У току је истрага. Четрдесетшестогодишња жена која је јуче ухићена у Бирмингхаму пуштена је уз полицијску јамчевину", рекао је портпарол полиције.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм