Propao "američki san"

UZNЕMIRUJUĆI SNIMCI: Ovo je Amerika - hiljade pijanih i drogiranih lutaju bez cilja!

  • Izvor: ATV
  • 20.10.2023. 18:20

Hiljade beskućnika i šatorska naselja u centrima gradova, drogirani i pijani ljudu koji hodaju bez cilja, razbijena stakla na prodavnicama... sve su to prizori koji se mogu vidjeti širom Amerike.

Od nekada "obećane" zemlje, u koju su hrlili milioni da ostvare "američki san", Sjedinjene Države su se pretvorile u zemlju koja podsjeća na neki postapokaliptični film.

Samo društvo unutar Amerike je duboko podijeljeno oko svih pitanja. Rasizam je sve izraženiji, mladi su svoje živote "preselili" na društvene mreže, na kojima pokušavaju da utvrde sve, pa čak i kog su pola.



Oni koji su ostali u "realnom" svijetu, muku muče da prežive dan. Po procjenama, nakon krize nekretnina iz 2008. godine, SAD ima više od 3 miliona beskućnika.

 

"Bastion demokratije" je društvo koje ima najviše zatvorenika po glavi stanovnika, a gradovi, koji su nekada bili nosioci razvoja, sada su nosioci kriminala. Dovoljno je da samo pogledate Detroit, Filadelfiju, Baltimor... Ni fiktivni grad "Gotam" im nije ravan ni nivou razorenosti.



Američka administracija je posebna priča. 

Ozakonjeno lobiranje, drugim riječima podmićivanje, dovelo je do toga da su se brojne ličnosti našle na njihovom udaru. Ako se uzme u obzir činjenica da na stavkog kongresmena imate u prosjeku 22 lobista, stvar postaje jasna.

Na čelu države je trenutno predsjednik koji ima više gafova neko godina staža u politici, a njegovo vladanje sobom ne može nam uliti povjerenje da može da "vlada" državom.

Pratite nas i putem Vibera