Пропао "амерички сан"

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМЦИ: Ово је Америка - хиљаде пијаних и дрогираних лутају без циља!

  • Извор: АТВ
  • 20.10.2023. 18:20

Хиљаде бескућника и шаторска насеља у центрима градова, дрогирани и пијани људу који ходају без циља, разбијена стакла на продавницама... све су то призори који се могу видјети широм Америке.

Од некада "обећане" земље, у коју су хрлили милиони да остваре "амерички сан", Сједињене Државе су се претвориле у земљу која подсјећа на неки постапокалиптични филм.

Само друштво унутар Америке је дубоко подијељено око свих питања. Расизам је све израженији, млади су своје животе "преселили" на друштвене мреже, на којима покушавају да утврде све, па чак и ког су пола.



Они који су остали у "реалном" свијету, муку муче да преживе дан. По процјенама, након кризе некретнина из 2008. године, САД има више од 3 милиона бескућника.

 

"Бастион демократије" је друштво које има највише затвореника по глави становника, а градови, који су некада били носиоци развоја, сада су носиоци криминала. Довољно је да само погледате Детроит, Филаделфију, Балтимор... Ни фиктивни град "Готам" им није раван ни нивоу разорености.



Америчка администрација је посебна прича. 

Озакоњено лобирање, другим ријечима подмићивање, довело је до тога да су се бројне личности нашле на њиховом удару. Ако се узме у обзир чињеница да на ставког конгресмена имате у просјеку 22 лобиста, ствар постаје јасна.

На челу државе је тренутно предсједник који има више гафова неко година стажа у политици, а његово владање собом не може нам улити повјерење да може да "влада" државом.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм