Marija Zaharova

"Varšava pokušava da sakrije dokaze o učešću Poljaka u sukobu u Ukrajini"

  • Izvor: SRNA
  • 17.02.2023. 12:07

Varšava pokušava da sakrije dokaze o masovnom učestvovanju poljskih državljana u vojnim aktivnostima u Ukrajini, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Varšava pokušava da sakrije dokaze o tome da veliki broj državljana Poljske učestvuje u vojnim aktivnostima u Ukrajini, uz direktnu podršku vlasti, mada se radi o očiglednom kršenju poljskih zakona", rekla je Zaharova novinarima.

Prema njenim riječima, Poljska decenijama učestvuje u obučavanju ukrajinskih militanata.

"Oni su obučili one koji su se kasnije pretvarali da su mirni demonstranti, ali su, zapravo, počinili zločine i ubistva, posebno tokom događaja u Ukrajini 2014. godine", istakla je Zaharova.

Ona je naglasila da postupci Varšave jasno pokazuju politički avanturizam tipičan za vlasti Poljske, koji je u više navrata doveo do katastrofe u toj zemlji, prenio je TASS.

Zaharova je podsjetila da je poljski ministar odbrane Marijuš Blaščak izbjegao da odgovori na pitanje o aktivnostima Poljaka u Ukrajini tokom gostovanja na televiziji.

"NJegov odgovor bio je da ne vidi problem u tome. Kakav visok nivo demokratije! Oni to zovu demokratijom, kada se ne daju direktni odgovori na direktna pitanja. Zapravo, trenutno nema direktne komunikacije vlasti i medija na Zapadu", dodala je Zaharova. 

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina