Marija Zaharova

"Varšava pokušava da sakrije dokaze o učešću Poljaka u sukobu u Ukrajini"

  • Извор: СРНА
  • 17.02.2023. 12:07

Varšava pokušava da sakrije dokaze o masovnom učestvovanju poljskih državljana u vojnim aktivnostima u Ukrajini, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Varšava pokušava da sakrije dokaze o tome da veliki broj državljana Poljske učestvuje u vojnim aktivnostima u Ukrajini, uz direktnu podršku vlasti, mada se radi o očiglednom kršenju poljskih zakona", rekla je Zaharova novinarima.

Prema njenim riječima, Poljska decenijama učestvuje u obučavanju ukrajinskih militanata.

"Oni su obučili one koji su se kasnije pretvarali da su mirni demonstranti, ali su, zapravo, počinili zločine i ubistva, posebno tokom događaja u Ukrajini 2014. godine", istakla je Zaharova.

Ona je naglasila da postupci Varšave jasno pokazuju politički avanturizam tipičan za vlasti Poljske, koji je u više navrata doveo do katastrofe u toj zemlji, prenio je TASS.

Zaharova je podsjetila da je poljski ministar odbrane Marijuš Blaščak izbjegao da odgovori na pitanje o aktivnostima Poljaka u Ukrajini tokom gostovanja na televiziji.

"NJegov odgovor bio je da ne vidi problem u tome. Kakav visok nivo demokratije! Oni to zovu demokratijom, kada se ne daju direktni odgovori na direktna pitanja. Zapravo, trenutno nema direktne komunikacije vlasti i medija na Zapadu", dodala je Zaharova. 

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина