Anu Odža izjavio

Velika Britanija - Bez Rusije ne bi bilo Međunarodne svemirske stanice, pokazali su se kao majstori

  • 23.04.2021. 17:20

Direktor Nacionalne svemirske akademije Velike Britanije Anu Odža izjavio je da Međunarodna svemirska stanica ne bi bila izgrađena bez doprinosa Rusije.

- NASA i Evropska svemirska agencija ne bi uspjele da izgrade Međunarodnu svemirsku stanicu bez ruskog iskustva - rekao je Odža za list „Fajnenšel tajms“.

Prema njegovim riječima, „Rusi su se pokazali kao majstori u izgradnji modularne svemirske stanice“.

Ranije je Rusija donijela odluku da se povuče iz projekta MSS od 2025. godine i da napravi nacionalnu orbitalnu stanicu. U projektu MSS učestvuje 15 zemalja. Glavni partneri su Rusija, SAD, Kanada, Japan i Evropska svemirska agencija.

Rogozin je ranije rekao da bi Rusija posle 2025. godine mogla da prenese na SAD odgovornost za svoj segment MSS i da počinje pregovore sa njima. Takođe je rekao da će prvi modul nove ruske orbitalne stanice biti spreman za lansiranje 2025. godine, a radi se o Naučno-energetskom modulu.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)