Anu Odža izjavio

Velika Britanija - Bez Rusije ne bi bilo Međunarodne svemirske stanice, pokazali su se kao majstori

  • 23.04.2021. 17:20

Direktor Nacionalne svemirske akademije Velike Britanije Anu Odža izjavio je da Međunarodna svemirska stanica ne bi bila izgrađena bez doprinosa Rusije.

- NASA i Evropska svemirska agencija ne bi uspjele da izgrade Međunarodnu svemirsku stanicu bez ruskog iskustva - rekao je Odža za list „Fajnenšel tajms“.

Prema njegovim riječima, „Rusi su se pokazali kao majstori u izgradnji modularne svemirske stanice“.

Ranije je Rusija donijela odluku da se povuče iz projekta MSS od 2025. godine i da napravi nacionalnu orbitalnu stanicu. U projektu MSS učestvuje 15 zemalja. Glavni partneri su Rusija, SAD, Kanada, Japan i Evropska svemirska agencija.

Rogozin je ranije rekao da bi Rusija posle 2025. godine mogla da prenese na SAD odgovornost za svoj segment MSS i da počinje pregovore sa njima. Takođe je rekao da će prvi modul nove ruske orbitalne stanice biti spreman za lansiranje 2025. godine, a radi se o Naučno-energetskom modulu.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.