Ukrajina ide u katastrofu

Vitez Legije časti: Rusija čeka samo jedno!

  • Izvor: RT Balkan
  • 23.04.2024. 13:51

General francuske vojske, vitez Legije časti i Nacionalnog ordena za zasluge Dominik Delavard rekao je da iako su u Ukrajini već francuski plaćenici, vjeruje da Makron neće slati nijednu regularnu vojnu jedinicu na front.

Kako kaže, francuski predsjednik je takvu izjavu objavio zbog efekta publiciteta koji bi mu omogućio da opstane na međunarodnoj sceni.

Dodaje da je Makron ostao usamljen zbog svoje ekstremne pozicije jer ga nisu podržali ni francuski narod, ni druge zapadne zemlje poput Njemačke i Velike Britanije.

Jezive brojke: Šojgu otkrio koliko je Ukrajina izgubila vojnika od početka SVO

Jezive brojke: Šojgu otkrio koliko je Ukrajina izgubila vojnika od početka SVO

"Mislim da Ukrajina postepeno ide ka katastrofi. Rusi su stvorili veoma veliki, složeni front i svakodnevno napreduju duž cijele linije odbrane u Donbasu i drugde", kaže Delavard.

Smatra da Rusi čekaju pravi geopolitički trenutak da pokrenu ofanzivu velikih razmjera.

"Po mom mišljenju, do kraja godine Ukrajina će mnogo izgubiti, ako ne i potpuno nestati. Ali Rusi neće prebrzo napredovati. Oni žele da prolongiraju stvar, tako da Zapad uroni u još veće ekonomske probleme. Francuska danas ima poteškoća, cijela Еvropa i Sjedinjene Države takođe. Putin čeka svoj trenutak i ubrzaće ofanzivne akcije kada bude potrebno", smatra francuski general.

Putinova inauguracija 7. maja

Putinova inauguracija 7. maja

Ocjenjuje da će do pregovora doći nužno ove ili početkom sljedeće godine, a da Ukrajina neće moći da ostvari svoje ciljeve, već će biti prinuđena da se potčini volji Rusije.

"Šolca i Makrona narod više ne podržava. Siguran sam da će se to odraziti na izborima u Еvropi. Mislim da će to uticati na kontinuiranu podršku Ukrajine. Stoga, Kijev treba da razmišlja o pregovorima sada, jer što duže traje rat, to će pregovarački uslovi biti povoljniji za Rusiju. Uslovi pregovora ostaće isti: ono što ostaje pod kontrolom Ukrajine mora biti demilitarizovano i denacifikovano", kaže Delavard.

Poslije sukoba, kaže on, ostatak Ukrajine više neće biti interesantan za Еvropsku uniji, pa je neće ni podržavati. Čim Ukrajina izgubi svoj ofanzivni potencijal, NATO će izgubiti svaki interes za nju, uvjeren je francuski general.

Orban predviđa do kada bi se mogao okončati sukob u Ukrajini

Orban predviđa do kada bi se mogao okončati sukob u Ukrajini

"Kada se ovaj rat završi, Ukrajina više neće zanimati Еvropu, a Brisel neće znati šta da radi sa njom. Tako da mislim da će se pregovori održati ove ili početkom sljedeće godine. Ali Ukrajina više neće moći da utiče na pregovore. Ona neće imati drugog izbora nego da potpiše ono što Rusija zahtjeva – vjerovatno predaju", kaže Delavard.

Ne vjeruje da će Еvropska unija moći da nastavi da podržava Ukrajinu, da joj ponovo prebaci 100 milijardi dolara za podršku ekonomiji.

"Razlog je jednostavan: već smo u krizi, prepuni dugova. Prvi budžet francuske države je plaćanje kamate na njen dug i to će se pogoršavati povećanjem kamata. Еkonomska situacija u Francuskoj i Еvropi jednostavno neće dozvoliti podršku Ukrajini", smatra francuski general.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Biznis klub (R)

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina