Министар одбране Русије

Језиве бројке: Шојгу открио колико је Украјина изгубила војника од почетка СВО

  • 23.04.2024. 12:24

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу саопштио је да губици украјинских снага од почетка специјалне операције руске војске износе - пола милиона војника.

Шојгу је такође рекао да руске снаге имају иницијативу дуж читаве линије раздвајања и потискују противника са линија које заузимају.

Он је на колегијуму Министарства одбране навео да су активним борбеним дејствима руске снаге преузеле контролу над насељима Первомајско, Богдановка и Новомихајловка у ДНР, а шири се зона контроле у Бердичима и Георгијевки.

Министар одбране је додао да ће руска војска у зони специјалне војне операције појачати интензитет напада на логистичке центре и складишта западног оружја.

„Појачаћемо интензитет напада на логистичке центре и базе за складиштење западног оружја. Оружане снаге Русије ће наставити да извршавају постављене задатке док се циљеви специјалне операције не достигну у потпуности“, истакао је Шојгу.

Министар је приметио да висок борбени потенцијал руских снага омогућава да се константно врши паљба на непријатеља и тиме спријечава да задржи линију одбране.

Навео је и да је руска ПВО током операције оборила 37 ваздушних балона.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.