SAD: Pristali smo

Zaharova: Bez brige, ruski avion leti prema Americi!

  • Izvor: Agencije
  • 27.06.2023. 21:08

Ruski avion leti prema Sjedinjenim Američkim Državama, ali u tome nema nikakve senzacije, jer se uputio tamo da vrati ruske diplomate kojima su vlasti SAD naredile da napuste zemlju, napisala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na Telegramu.

"Brojni informativni resursi su postali uzbuđeni zbog ruske letjelice koja je krenula ka SAD. Nema senzacija", napisala je.

Pojašnjava se da se ne radi o protjerivanju, već o ograničenjima rada koje je stvorila američka strana.

Bocan-Harčenko: Nema šanse da Rusija dozvoli prijem tzv. Kosova u UN

Bocan-Harčenko: Nema šanse da Rusija dozvoli prijem tzv. Kosova u UN

Predstavnicima ruske diplomatske misije u SAD je završen trogodišnji boravak, objasnila je Zaharova i dodala da Vašington ograničava rad ruskih stranih institucija.

"SAD su pristale na odlazak ruskih diplomata iz zemlje čarter letom, sličan pristup očekuju i od Moskve", saopštio je Stejt department.

"Ako Rusija propadne – svi smo gotovi"

Ranije je nekoliko Telegram kanala, pozivajući se na podatke portala "Flajtradar", pisalo da ruski avion Il-96 leti prema Vašingtonu.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je više puta skretalo pažnju na činjenicu da ruske diplomate na Zapadu rade u uslovima koji se teško mogu nazvati humanim. Oni su neprekidno suočeni sa problemima i prijetnjama, rekao je ministar Sergej Lavrov još u oktobru.

Lavrov: Rusija zadržava kontrolu nad nuklearnim oružjem u Bjelorusiji

Lavrov: Rusija zadržava kontrolu nad nuklearnim oružjem u Bjelorusiji

Šef ruske diplomatije je još tada napomenuo je da je Zapad stao na stranu onih koji žele da ožive nacizam, jer podržava Ukrajinu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?