Italija

Zamjenik ministra kulture podnio ostavku zbog ukradene slike

  • Izvor: SRNA
  • 02.02.2024. 20:38

Zamjenik italijanskog ministra kulture i umjetnički kritičar Vitorio Skarbi, koji je pod istragom zbog posjedovanja ukradene slike, rekao je da podnosi ostavku jer je antimonopolsko tijelo pokušalo da ograniči njegove nezvanične dužnosti.

Skarbi (71) je dugogodišnji poslanik i poznato televizijsko lice. On je bio blizak bivšem premijeru Silviju Berluskoniju, koji je umro prošle godine.

Skarbi je sedmicama bio pod pritiskom da podnese ostavku zbog skandala sa slikama, ali je rekao da daje ostavku "da bi izbjegao sukob interesa" prije nego što je u Milanu počeo predavanje o renesansnom umjetniku Mikelanđelu.

Putin: Ukrajinska vojska se pretvorila u terorističku organizaciju

Putin: Ukrajinska vojska se pretvorila u terorističku organizaciju

On je rekao da ga je antimonopolska agencija, koja vodi istragu protiv njega zbog mogućeg sukoba interesa, obavijestila da ne bi trebao da prisustvuje umjetničkoj konferenciji.

Publici je rekao da je odlučio da sačuva svoju slobodu, umjesto da poštuje uputstva agencije.

Amerikanci koristili stravično oružje protiv Huta: Еvo kako radi

Amerikanci koristili stravično oružje protiv Huta: Еvo kako radi "mašina smrti"

On je kritikovao ministra kulture Đenara Sanđulijana jer ga nije podržao zbog "anonimnih pisama" Ministarstvu u kojima se navodi da on prihvata plaćanja za neministarske dužnosti, čime krši propise.

Tužioci istražuju Skrabija jer posjeduje sliku iz 17. vijeka za koju policija kaže da je ukradena iz zamka u blizini Torina 2013. godine. On negira da je odgovoran.


(Foto: Fejsbuk)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?