Италија

Замјеник министра културе поднио оставку због украдене слике

  • Извор: СРНА
  • 02.02.2024. 20:38

Замјеник италијанског министра културе и умјетнички критичар Виторио Скарби, који је под истрагом због посједовања украдене слике, рекао је да подноси оставку јер је антимонополско тијело покушало да ограничи његове незваничне дужности.

Скарби (71) је дугогодишњи посланик и познато телевизијско лице. Он је био близак бившем премијеру Силвију Берлусконију, који је умро прошле године.

Скарби је седмицама био под притиском да поднесе оставку због скандала са сликама, али је рекао да даје оставку "да би избјегао сукоб интереса" прије него што је у Милану почео предавање о ренесансном умјетнику Микеланђелу.

Путин: Украјинска војска се претворила у терористичку организацију

Путин: Украјинска војска се претворила у терористичку организацију

Он је рекао да га је антимонополска агенција, која води истрагу против њега због могућег сукоба интереса, обавијестила да не би требао да присуствује умјетничкој конференцији.

Публици је рекао да је одлучио да сачува своју слободу, умјесто да поштује упутства агенције.

Американци користили стравично оружје против Хута: Ево како ради

Американци користили стравично оружје против Хута: Ево како ради "машина смрти"

Он је критиковао министра културе Ђенара Санђулијана јер га није подржао због "анонимних писама" Министарству у којима се наводи да он прихвата плаћања за неминистарске дужности, чиме крши прописе.

Тужиоци истражују Скрабија јер посједује слику из 17. вијека за коју полиција каже да је украдена из замка у близини Торина 2013. године. Он негира да је одговоран.


(Фото: Фејсбук)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)