Sergej Lavrov

Zapadne sile žale što nisu izgradile NATO bazu na Krimu 

  • 28.11.2018. 22:40

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da zapadne sile žale što nisu imale dovoljno vremena da izgrade mornaričku bazu NATO-a na Krimu prije referenduma 2014. godine, kada se narod Krima izjasnio da bude dio Rusije.

"Neke naše zapadne kolege duboko žale što nije izgrađena baza NATO-a na Krimu, ali tu se ništa ne može učiniti, to je bio tok istorije i to je bila volja naroda Krima", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare nakon razgovora sa švajcarskim kolegom Ignacijom Kasisom. 

On je naglasio da je referendum na Krimu održan u skladu sa principom nacionalnog samoopredjeljenja, te da su strani posmatrači pratili referendumski proces, prenio je TASS. 

"Narod Krima izabrao je put ujedinjenja sa Rusijom. Prema tome, Kerčki moreuz je postao dio teritorijalnih voda Rusije", naglasio je Lavrov. 

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program