Sergej Lavrov

Zapadne sile žale što nisu izgradile NATO bazu na Krimu 

  • 28.11.2018. 22:40

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da zapadne sile žale što nisu imale dovoljno vremena da izgrade mornaričku bazu NATO-a na Krimu prije referenduma 2014. godine, kada se narod Krima izjasnio da bude dio Rusije.

"Neke naše zapadne kolege duboko žale što nije izgrađena baza NATO-a na Krimu, ali tu se ništa ne može učiniti, to je bio tok istorije i to je bila volja naroda Krima", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare nakon razgovora sa švajcarskim kolegom Ignacijom Kasisom. 

On je naglasio da je referendum na Krimu održan u skladu sa principom nacionalnog samoopredjeljenja, te da su strani posmatrači pratili referendumski proces, prenio je TASS. 

"Narod Krima izabrao je put ujedinjenja sa Rusijom. Prema tome, Kerčki moreuz je postao dio teritorijalnih voda Rusije", naglasio je Lavrov. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм