Odluka Poljske

Zapadni mediji: Ovo je poklon za Putina

  • Izvor: B92
  • 23.09.2023. 21:46

Spor Poljske i Ukrajine oko isporuka žita i oružja razbjesnio je evropske zvaničnike pošto smatraju da to odgovara interesima Rusije, piše američki list Si-en-en.

"Еvropa, koja podržava Ukrajinu, ove nedjelje suočila se na neočekivanim preokretom. Poljska, koja je do sada bila najvjerniji saveznik Kijeva na kontinentu, najavila da će prestati da isporučuje oružje svom susjedu", piše autor članka Luk Mekgi.

Kako se navodi, lideri Еvropske unije izuzetno su nezadovoljni zbog nesuglasica koje su izbile između Kijeva i Varšave, pošto će poljska "histerija oko oružja" dati povoda i drugim zemljama, koje isporučuju Ukrajini oklopnu tehniku i municiju, da odustanu od takve politike.

Haos u Drugoj ligi Srpske: Fudbaleru polomljena noga, sudija nije reagovao

Haos u Drugoj ligi Srpske: Fudbaleru polomljena noga, sudija nije reagovao

"Javne prepirke na Zapadu lako navode na zaključak da je Zapad podijeljen, a podijeljeni Zapad je, nesumnjivo, dobra stvar za Kremlj", konstatuje novinar i zaključuje da je svađa Poljske i Ukrajine "poklon za ruskog predsjednika Vladimira Putina".

Podsjećamo, u posljednje vreme odnosi između Poljske i Ukrajine značajano su se zakomplikovali jer je Varšava uvela embargo na isporuke žita iz Ukrajine.

Kako žive naši loto dobitnici?

Kako žive naši loto dobitnici?

Nakon toga je poljski premijer Mateuš Moravjecki saopštio da odbija da realizuje nove isporuke oružja Kijevu, ali je poljski predsjednik Andžej Duda naknadno rekao da je premijer zemlje "pogrešno shvaćen".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: