Posjeta Njemačkoj

Zelenski zahvalio Šolcu na fantastičnoj solidarnosti: "Naš pravi prijatelj"

  • Izvor: SRNA
  • 14.05.2023. 11:25

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zahvalio je danas njemačkoj Vladi na "fantastičnoj solidarnosti", nakon što je obezbijedio veliku pomoć Kijevu tokom svoje prve posjete Njemačkoj od početka vojne akcije Rusije.

Ukrajinskog lidera je uz vojne počasti u Berlinu dočekao njemački predsjednik Frank-Valter Štajnmajer, a Zelenski je potom otišao na sastanak sa kancelarom Olafom Šolcom.

"U najizazovnijem vremenu moderne istorije Ukrajine, Njemačka se pokazala kao naš pravi prijatelj i pouzdan saveznik. Zajedno ćemo pobijediti i vratiti mir u Evropu", napisao je Zelenski u knjizi gostiju u njemačkom predsjedništvu.

Zelenski zatražio od pape podršku za mirovni plan, poklonio mu pancir

Zelenski zatražio od pape podršku za mirovni plan, poklonio mu pancir

Zelenski je u Berlin stigao iz Rima, gdje se juče sastao sa italijanskim premijerom Đorđom Meloni i papom Franjom.

Letio je avionom njemačke Vlade u pratnji borbenih aviona njemačkih vazduhoplovnih snaga iznad vazdušnog prostora ove zemlje.

Njemačka Vlada juče je najavila paket vojne pomoći Ukrajini vrijedan 2,7 milijardi evra, naveći od početka ruske vojne akcije prošle godine.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.