ATV

Видео

Ево како да сазнате шта све Гугл зна о вама

  • Извор: n1info.com
  • 29.11.2023. 06:00

Сви знамо да се наши подаци прикупљају сваки дан, посебно од стране технолошких гиганта као што је Гугл.

Али да ли сте се икада запитали колико информација заиста имају о вама?

ТикТок видео приказује тачно како можете да сазнате све информације које Гугл има о вама.

ТикТок корисник @иоргоандлеа је 2021. године објавио кратак снимак на платформи који показује како можете да сазнате које податке Гугл има о вама.

Гугл своје податке о вама чува да би "боље оптимизовао" искуство за вас и "учинио да (његове) услуге боље функционишу за вас".

На страници се објашњава да "Гугл чини ваше огласе кориснијим на Гугл услугама (као што су Претрага или Јутјуб), као и на веб-сајтовима и у апликацијама које приказују огласе у сарадњи са Гуглом".


Урадите ово на свом Гугл налогу прије 1. децембра да не бисте остали без њега

Урадите ово на свом Гугл налогу прије 1. децембра да не бисте остали без њега

"Огласи су засновани на личним подацима које сте додали на свој Гугл налог, подацима оглашивача који су партнери са Гуглом и Гугловој процјени ваших интересовања. Изаберите било који фактор да бисте сазнали више или ажурирали своја подешавања“, поручили су из Гугла, преноси "Ослобођење".

Гугл обећава да никада неће продати ваше податке, а компанија каже да их користи да "учини огласе релевантним“ док сте на мрежи – али то чини без предаје ваших података оглашивачима.

А ако вам се заиста не свиђа, увијек можете да искључите персонализацију Гугл огласа. Ту опцију можете пронаћи на истој страници са подешавањима огласа на којој ћете пронаћи своје податке, преноси "Н1".


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Серија: Немирни (16+)

    Немирни' је ТВ серија из 2023. године у режији Дарка Николића, настала према роману Марка Поповића 'Један погрешан корак', а сценарио потписује Даница Николић Николић.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм