Internet

Firefox nudi spas od neželjenih SMS-ova i poziva

 • Izvor: Agencije
 • 16.10.2022.16:57

Usluga Firefox Relay osmišljena je kako bi pomogla da se pošiljaoci neželjene pošte drže podalje od vašeg inboxa, a Firefox Relay Premium neželjene pozive i SMS-ove dalje od vašeg telefonskog broja.

Relay je Firefoxova usluga koja će sakriti vašu pravu adresu e-pošte kako bi zaštitili svoj identitet i spriječili da vam inbox bude zatrpan neželjenom poštom.

Usluzi se može pristupiti putem adrese relay.firefox.com ili korišćenjem istoimenog dodatka za veb pregledač.

Korišćenjem besplatne usluge dobija se pristup ka pet virtuaelnih imejl adresa. Firefox Relay će proslijediti vaše poruke e-pošte s vaših alias adresa na vašu primarnu adresu e-pošte, a iz kompanije navode da ne čuvaju ili čitaju njihov sadržaj.

Za sve kojima pet alias adresa nije dovoljno, tu je premijum usluga čija cijena iznosi dva evra mjesečno (ili jedan evro mjesečno kada se plaća godišnje).

Premium imejl usluga je trenutno dostupna u SAD, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi, Singapuru, Maleziji, Novom Zelandu, Finskoj, Francuskoj, Belgiji, Austriji, Španiji, Italiji, Švedskoj, Švajcarskoj, Holandiji i Irskoj.

Osim toga, u ponudi je virtuelni telefonski broj (koji nije moguće promijeniti nakon što se odabere) tj. usluga maskiranja telefonskog broja koja nudi 50 minuta dolaznih poziva i 75 tekstualnih poruka mjesečno po cijeni od oko pet evra mjesečno.

Mozillina blog objava navodi da se njihova usluga može koristiti za odgovaranje na poruke posljednjeg pošiljaoca, ali da nije moguće upućivati ​​odlazne pozive ili slati poruke bilo kome (iako navodno u budućnosti planiraju da ponude i tu uslugu), piše "Bug.hr".

Ova funkcija telefonskog broja za sada je ekskluzivna za SAD i Kanadu, prenosi "The Verge".

Tagovi:
 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Serija: Crna svadba

  Prva regionalna horor-serija upoznaće vas s vlaškom magijom i mističnim običajima.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 22:30 Film: Slatka Virdžinija (12+)

  Neobično prijateljstvo dva čovjeka nasilne naravi pokrenuće talas nasilja.

 • 02:00 Noćni program

  Noćni program