ATV

Ove aplikacije su najprofitabilnije u protekloj deceniji

 • 06.01.2020. 08:50

Netfliks i Tinder najprofitabilnije su mobilne aplikacije u posljednjih 10 godina.

Platforma za strimovanje i aplikacija za upoznavanje našle su se na prvom i drugom mjestu liste sastavljene prema potrošnji potrošača od 2010. do 2019. godine, a koju je objavila analitička kompanija "Ep Eni" (App Annie).

Drugim riječima, ljudi su u posljednjih 10 godina potrošili više novca na Netfliks i Tinder nego na bilo koju drugu aplikaciju.

Netfliksov poslovni model uvijek se oslanjao na pretplatnike kako bi zaradio većinu svog prihoda, zbog čega je postao i najuspješnija dionica decenije, piše Money.

Drugo mjesto za Tinder posebno je impresivno, s obzirom na to da su uveli naplaćivanje nekih opcija tek 2015.

Na listi su se još našli striming divovi Pandora mjuzik i Tensent video, te servisi iQIYI, Spotifi, Jutjub, HBO Nau, kao i kineska platforma za dijeljenje videa Kvai, te japanska aplikacija za dopisivanje Lajn.

"Ep Eni" je objavio i popis 10 aplikacija koje su se najviše preuzimale, a na njoj su na prva tri mjesta Fejsbuk, Fejsbuk mesindžer i Vocap.

Osim toga, objavili su i listu mobilnih igara prema iznosu koji su korisnici na njih potrošili.

Tagovi:
 • 20:45 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:15 Еmisija: Ćirilica

  Autorska emisija Milomira Marića.

 • 23:45 Muzzik top 20

  Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

 • 01:15 Noćni program

  Noćni program