Pronađena savršeno očuvana praistorijska zvijer: Sačuvani mnogi unutrašnji organi

 • 02.01.2021.15:43

Naučnici su otkrili jednog od najbolje očuvanih primjeraka runastog nosoroga iz ledenog doba u sloju permafrosta u ruskoj regiji Jakutija.

Primjerak nosoroga star je između 20.000 i 50.000 godina i mnogi unutrašnji organi su sačuvani zbog toga što je bio zaleđen. Leš je pronađen u avgustu sa mnogim mekim tkivima netaknutim, uključujući crijeva, slojeve masti, kao i svim udovima, dlakom, zubima i rogom, kaže naučnik Valerij Plotnikov.

On je dodao da je runasti nosorog imao tri ili četiri godine kada je uginuo, najvjerovatnije od davljenja.

- Čak je i mali nosni rog očuvan, što je rijetkost pošto se prilično brzo raspada - rekao je Plotnikov, koji je član Ruske akademije nauke.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.