Nestaje

Zbogom YouTube Go: Od avgusta aplikacija neće biti dostupna

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 04.05.2022.12:28

YouTube Go zauvjek nestaje u avgustu. YouTube tim je najavio da povlači "light" alternativu svojoj glavnoj aplikaciji, uglavnom zato što je tokom godina postala nepotrebna.

YouTube  je razvio aplikaciju Go za korisnike kojima je konekcija loša, cijene mobilnih podataka su previsoke, a i zbog jeftinijih telefona koji nisu mogli da pokreću glavnu YouTube aplikaciju na najbolji način.

Prema kompaniji, od kada je Go prvi put lansiran 2016. godine, YouTube je uveo brojna poboljšanja performansi glavne aplikacije.

Neke od tih nadogradnji omogućavaju da glavna aplikacija radi efikasnije na uređajima početnog nivoa i za ljude sa sporim internet konekcijama. Tim kaže da takođe radi na novim kontrolama koje bi pomogle ljudima da smanje upotrebu mobilnih podataka ako imaju ograničen pristup, iako nije rečeno kada će nova funkcija biti dostupna.

YouTube sada savjetuje Go korisnicima da preuzmu glavnu aplikaciju, koja za razliku od "light" verzije omogućava ljudima da komentarišu, postavljaju, kreiraju sadržaj i koriste tamnu temu.

Kako portal 9to5Google primjećuje, ovo postavlja pitanja o potrebi za Android Go u budućnosti. Operativni sistem omogućava jeftinim telefonima da rade brže, ali može doći vreme kada glavna Android platforma može da radi jednako efikasno na jeftinim uređajima.

Tagovi: