Sahrana kraljice soula

Aretu Frenklin prati 100 rozih kadailaka

  • 31.08.2018. 09:31

Kraljica soula Areta Frenklin biće ispraćena na vječni počinak u petak u Detroitu. 

Njen ispraćaj obilježiće više od 100 rozih Cadillaca, kao posveta njenom najvećem hitu "Freeway of Love", u kojem se u refrenu spominje upravo rozi Cadillac. 

Kako navode američki mediji, vozila će biti parkirana u liniji ispred crkve.


Organizatori ovog skupa su Kriset Elis (Crisette Ellis) i njen suprug koji imaju veliki Cadillac. Objavila je ovo na društvenim mrežama i počeli su se javljati ljudi iz svih dijelova SAD. 

Prema najavama, Aretu bi moglo ispratiti skoro 130 ovih vozila.  

U Detroitu će biti održan i koncert posvećen životu ove velike muzičke zvijezde. Nastupaće Stivi Vonder (Stevie Wonder), Arijana Grande (Ariana Grande), Dženifer Hadson (Jennifer Hudson), Fejt Hil (Faith Hill), Čaka Kan (Chaka Khan), Širli Cesar (Shirley Ceasar), Jolanda Adams (Yolanda Adams), Marvin SApp, Vanesa Bel Armstrong (Vanessa Bell Armstrong), orkestar "The Aretha Franklin" i istoimeni hor.

Hiljade fanova imale su priliku da se oproste od nje u Muzeju afroameričke istorije, gdje je Diva bila izložena u zlatnom kovčegu u crvenim štiklama dva dana. U petak će biti održana komemoracija u dvorcu Greater Grace, gdje će se oprostiti porodica i prijatelji iz cijelog svijeta. 

Nakon toga biće sahranjena. Veliki broj televizijskih kuća prenosiće njenu sahranu.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм