Veliko interesovanje javnosti

Banjaluka obilježava 200 godina od rođenja Dostojevskog

  • Извор: АТВ
  • 10.11.2021. 22:09

Povodom obilježavanja 200 godina od rođenja F. M. Dostojevskog, Katedra za rusistiku i Centar za ruske studije Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci tokom novembra organizuju niz aktivnosti posvećenih životu i djelu poznatog ruskog pisca.

Odlična posjećenost dosadašnjih predavanja i veliko interesovanje javnosti pokazuju da je djelo F. M. Dostojevskog uvijek aktuelno i interesantno čitalačkoj publici svih generacija.

Predavanja će tokom novembra održati univerzitetski profesori iz Banjaluke, Beograda, Niša, Moskve, Tambova i Zagreba. Pored univerzitetskih profesora, u obilježavanju ovog jubileja učestvuju glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske, kao i studenti i gimnazijalci.

Glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Nataša Perić, koja u predstavi "Zločin i kazna" igra Sonju Marmeladovu, održaće radionicu o svojoj ulozi u pomenutoj predstavi. Krajem mjeseca biće organizovana zajednička diskusija srednjoškolaca i studenata na temu "Mladi i Dostojevski".

Univerzitet u Banjoj Luci se na ovaj način pridružio brojnim svjetskim univerzitetima koji u novembru obilježavaju ovaj značajan jubilej.

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)