Познато и због чега

Бату Живојиновића премјештају из Алеје заслужних грађана

  • Извор: Информер
  • 20.02.2024. 13:40

Велимир Бата Живојиновић, великан српског глумишта, ће бити премјештен из Алеје заслужних грађана у Београду у Кораћицу, одакле је родом.

Наиме, посмртни остаци легендарног глумца биће премјештени до 1. маја и он ће почивати поред своје супруге Јулијане Луле Живојиновић, као што је и желио. Ову информацију је потврдио Батин син, Миљко Живојиновић, преноси Информер.

– Ми смо још 2020. године добили све потписе и сагласност да Батини посмртни остаци буду премјештени. Међутим, тада је почела корона и све је стопирано. Након тога, откривено је да управо кроз парцелу гдје би он требало да буде премјештен пролази водоводна цијев коју су из водовода, потом, премјестили. Затим смо чекали да прође неко вријеме како би се та земља слегла и сада је све то ријешено, те можемо кренути у процедуру премјештања посмртних остатака мог оца. План је да то буде урађено до 1. маја, а који ће то тачно датум бити, бићете обавјештени – казао је Миљко Живојиновић.

Он је додао да је обавио све што је било до њега.

– Ја сада идем у Аранђеловац, наручио сам бијели мермер, тако да ће и надгробна плоча бити спремна. Када дође тај дан, по нашим старим вјерским и традиционалним обичајима биће одржано опело и све што иде затим. Сви чланови наше породице су у току и присуствоваће том дану, као и сви они блиски људи који то буду жељели. Бата ће коначно почивати поред Луле, као што су жељели – казао је Миљко Живојиновић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)