Јубилеј

Представљена поштанска марка са ликом Бате Живојиновића

  • Извор: Танјуг
  • 31.12.2023. 14:14

Пошта Србије представила је данас пригодну марку са ликом глумца Велимира Бате Живојиновића (1933-2016).

В.д. Поште Србије Зоран Ђорђевић изјавио је да је марка издата на прелазу двије године поводом двоструког јубилеја - 50 деценија од ратног филма "Сутјеска" (1973) и 55 година од акционог остварења "Мост" (1969), у којима је Живојиновић играо.

Ђорђевић  је оцијенио да је својим бројним улогама Живојиновић оставио велики траг у југословенској и српској кинематографији и "заслужио да добије своју поштанску марку".

Према његовим ријечима, Живојиновић је био "велики глумац", који је био посебно популаран у Кини, захваљујући прије свега филмовима "Мост" и "Валтер брани Сарајево" (1972).

Унука чувеног глумца Дина Живојиновић је истакла да издавање марке показује да се "праве вриједности преносе из генерације у генерацију" и да је то још један од начина да "чувамо Батин лик и дјело".

"Бата и сви остали чланови породице би били веома задовољни да су са нама, и од срца велико хвала", поручила је Живојиновић, којој је Ђорђевић уручио марку, уз пригодно отварање шампањца.

Из Поште Србије је истакнуто да је Живојиновић "великан филмске умјетности", кога је на марки портретисао у одјелу и лептир машни креатор Поште Србије Мирослав Николић.

(Фото: Танјуг/Тара Радовановић)

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)