Бањалука

Промоцијом поштанске маркице обиљежин јубилеј конвертибилне марке

  • Извор: АТВ
  • 06.12.2023. 14:39

Централна банка Босне и Херцеговине и Поште Српске а.д. Бања Лука промовисали су данас у Бањалуци пригодну поштанску марку коју су Поште Српске а.д. Бања Лука издале поводом 25 година постојања конвертибилне марке као званичне валуте Босне и Херцеговине.

Промоција је одржана у згради Главне банке Републике Српске Централне банке БиХ Бањалука, у присуству представника Централне банке Босне и Херцеговине и Пошта Српске а.д. Бањалука.  

Марка је штампана у тиражу од 10.000 серија с номиналном вриједношћу од 1,10 KМ. Аутор овог филателистичког издања је графички дизајнер Пошта Српске Небојша Ђумић. Поште Српске издале су и ФДЦ коверат у тиражу од 300 примјерака у вриједности од 5,30 KМ. На овај начин су Поште Српске, чија су филателистичка издања великим дијелом посвећена обиљежавању значајних датума и јубилеја у Босни и Херцеговини, дале свој допринос у обиљежавању 25 година од увођења конвертибилне марке као јединствене новчане валуте наше државе.

Директор Главне банке Републике Српске ЦББиХ  Зоран Бабић исказао је захвалност предузећу Поште Српске а.д. Бањалука што је препознало овај тренутак и на себи својствен начин, издавањем поштанске марке, допринијело промоцији конвертибилне марке. 

„Испољеном креативношћу дизајнера поштанске марке, новчанице конвертибилне марке представљене су на интересантан начин, те ће као таква, поштанска марка бити посебно занимљива филателистима“, казао је директор Бабић.

Извршни директор за ИKТ развој, продају и маркетинг Пошта Српске Зоран Протић изразио је задовољство што су Поште Српске креативним рјешењем поштанске марке, насталим у сарадњи са Централном банком Босне и Херцеговине, трајно сачували дио насљеђа којим се приказују вриједности Босне и Херцеговине.  

Поштанска марка је, према ријечима Протића, један од централних симбола саме поште, и данас се подједнако користи као средство за плаћање поштанских услуга, али и као најбољи вид промоције наше земље, јер путем поштанске марке људе широм свијета упознајемо са културним, спортским и историјским дешавањима код нас.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.