Пјевачица

Даница Црногорчевић коментарисала нову пјесму Бресквице

  • Извор: Курир
  • 01.02.2024. 08:03

Пјевачица Даница Црногорчевић осврнула се на пјесму Анђеле Игњатовић Бресквице "Гнездо орлово" са којом ће се такмичити на овогодишњој "Песми за Евровизију" и борити се да представља Србију на Евровизији у Малмеу.

"Ова пјесма је од стране једног дијела публике, претежно албанске националности, наишла на негативне коментаре, који су се односили на то да она "позива на етничко чишћење њиховог народа с Kосова како би Срби добили потпуну контролу над територијом", те траже да буде дисквалификована из такмичења.

Бресквица нападнута због такмичарске нумере за Евровизију:

Бресквица нападнута због такмичарске нумере за Евровизију: "Геноцидна пјесма"

"Текст Бресквичине пјесме уопште није националистички. Ја сам баш пажљиво слушала пјесму и ту нема апсолутно ништа спорно. Једино ако неко има проблем са ушима. Пјесма је јако лијепа и не видим разлог зашто би била дисквалификована, само зато што је одабрала да се представи са једном пјесмом чији текст није вулгаран и пријемчив свима. Лијеп је ритам. То није традиционална пјесма, то је нови стил само са призвуком традиције и то је за сваку похвалу. Не знам зашто не би ишло у том правцу: да будемо модерни и да останемо досљедни некој култури коју српски народ вијековима има, а коју су имали и наши преци", рекла је Даница за "Kурир".

Пјевачица је прокоментарисала и да ли себе једног дана види као учесницу Евровизије.

"Искрено, не видим себе тамо. То није некако мој стил. Не кажем да некад нећу отићи, ако некад буде дошло до неких промјена. Али, просто сада не могу себе да замислим тамо. Мислим да би они мене одмах дисквалификовали (смијех)", закључила је Даница која је и попадија.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм